Onderwijs

Kennisgebied

ICT-, cybersecurity en bewustwording.

Een veilige digitale werkomgeving is ontzettend belangrijk voor onderwijsinstellingen. Basisbeveiliging is vaak niet genoeg. Extra maatregelen en bewustwording zijn cruciaal voor de veiligheid van medewerkers en leerlingen. Het normenkader IBP geeft kaders van basisveiligheid en geeft richting aan wat extra aandacht nodig heeft.

Meer dan de basis.

We gaan de beveiliging verbeteren. Veiligheid tijdens werk en leren heeft de hoogste prioriteit, maar we willen er ook voor zorgen dat het leuk blijft. Daar zetten we net ‘n stapje extra voor.

Bewustwording.

Is iedereen bewust van de risico’s? Samen kunnen we de kans op ongelukken en problemen verkleinen door ons allemaal beter voor te bereiden. Veiligheid is een gedeelde verantwoordelijkheid.

Preventie.

Door risico’s te vroegtijdig te signaleren kan je tijdelijk ingrijpen. Zo kan je ernstige gevolgen voorkomen. Samen zorgen we ervoor dat risico’s beheersbaar blijven en de veiligheid gewaarborgd wordt.

Wat doet SPEYK?

We brengen eerst het huidige IT-landschap in kaart. Zo krijgen we een goed beeld van de huidige situatie en de eventuele risico’s. Met die risico’s gaan we aan de slag; we kijken naar preventieve maatregelen zoals Multi-Factor Authenticatie, antivirus of een back-up.

Twee mannen in ons restaurant

Een paar voorbeelden.

Onderwijsvrienden.

Wij zijn de verbindende schakel tussen verschillende partijen, waaronder onderwijsvrienden en leveranciers. Als een ‘single point of contact’ zorgen wij voor een gestroomlijnde communicatie en ondersteuning gedurende het hele proces. Jij hoeft je nergens zorgen over te maken!

Vrouwen kijkend naar de computer

Actueel

Het normenkader.

Schoolbesturen hebben een grote verantwoordelijkheid om de digitale veiligheid van medewerkers en leerlingen te waarborgen. Het is niet altijd duidelijk hoe je als schoolbestuur aan deze verantwoordelijkheid voldoet. Aan de hand van het Normenkader Informatiebeveiliging en Privacy Funderend Onderwijs (IBP FO) kan je zien hoe jij ervoor staat. Werk aan de winkel? Er staan voorbeeld maatregelen in om je op weg te helpen.

Lees meer